keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

11.6.2014

Nonii tosi pitkästä aikaa taas kirjottelen. Eipä oo ollu hetkeen oikeen mitää aihetta/syytä kirjottaa tänne. Talvikin oli mitä oli eikä ollut tarpeeksi hienoja kelejä et ois edes jotai maisemantynkää voinu kuvata. Nyt kesällä sentään on jotain mielenkiintoista. Heinäkuussa olis yhdet häät mitkä oon luvannu kuvata. Niitä varten tulikin isältäni sopiva päivitys kalustoon. Sain isäni työkameran Nikon D2x ja siihen Sigman 18-50mm f:2.8 objektiivin. Huomattavasti parempi kuin edellinen D80.

Olen jo kerennyt tutustuun tähän isompaan kameraan ja ottanutkin jonkun verran kuvia. Alkaa tämänkin olemaan jonkun verran tuttu käteen että, kuvaaminen on sujuvampaa. Netistä tein vielä hyvän löydön kun haikailin tukevamman jalustan perään. Löysin netistä käytetyn vanhan retrojalustan. Ei mikään ihan maailman paras mut alkuun pääsee ja onpahan tukevampi kuin tuo edellinen 15€:n muovinen jalusta.

Toinen mikä on hieman työn alla on postimerkkikuva kilpailu. Lehdessä oli ilmoitus että, järjestetään kilpailu ja aiheena on Tampere. Lehdessä oli esimerkkikuvia jo postimerkeissä olleista Tampere-aiheisista kuvista. Näsinneula, pispala, tampere yöllä ja siilinkari. Nyt kuvassa saa olla liikettä, elämää sekä rakenuksia. Tästä aasinsiltana ajattelin osallistua ja katsoa kuinka käy. Itsellä oli jo valmiina muutama idea ja paikka mitä voisi kuvata joita ei vielä postimerkkeihin ollut laitettu. Kuvista kuitenkin pitää välittyä Tampere. 

Tässä muutama kuva jotka olen ajatellut lähettää kilpailuun. Tänään kun aurinkokin paistaa taidan illalla lähteä uusinta kuvaus kierrokselle ja käydä kuvaan ne paikat mitkä jäi viimekerralta pois.

Ehkä liian uskonnollinen mutta kuvana miellyttää omaa silmää.


Tässä Tampellan tyhjää tehdasrakennusta. Auringonsäteet tuli kuvaan hienona lisänä.


Tämä kuva saattaa olla yksi varmoista vaihtoehdoista jotka lähetän kilpailuun.


Niinkun tämä ja edelliset kuvat on tehty 5 eri valotuksesta ja muokattu HDR-kuvaksi. 


Mielenkiintoinen kuva Hämeensillasta.


Tämä saattaisi kuvastaa nyky Tamperetta eniten. On tehty jotain uutta ja suurta sekä pysytty vanhassa kuten juna-asema. Siihen väliin mahtuu parannuksena uudet päästöystävälliset linja-autot.


Lisään tähän sitten ne kuvat jotka onnistuu ja miellyttää omaa silmää parhaiten tulevasta tämän päivän kuvaus reissusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti