perjantai 10. lokakuuta 2014

Tulitikkutehtaalla ja pala Tamperetta

10.10.2014

Huomenta. Tässä onkin hyvä hetki lisätä kuvia ja taasen päivittää menneitä tekemisiä. Osallistuin taas työväenopiston järjestämään valokuvauskurssiin. Tällä kertaa "Syventävä jatkokurssi". Kurssi päässyt jo hyvin alkuun ja ollaan käyty kuvaamassa Arboretumissa sekä tulitikkutehtaalla. Jätän julkaisematta noi Arboretumin kuvat kun eivät nyt niin erikoisia olleet. Kuvauskokemus oli kyllä mukava. Mutta nämä tulitikkutehtaan kuvat olivat mielenkiintoisia. Oli kaksi erilaista mallia. Fitness-kilpailija Sanna ja vastapainona Kari joka on iäkkäämpi ja ollut aikaisemminkin kurssilaisten kuvattavana. 

Toisena aiheena julkaisen kuvia Tampereen keskustasta. Sähkölaitoksen pojat pisti tammerkoskesta hanat kiinni ja päättivät kuivata sen. Samalla suoritettiin pohjan siivousta. Siellä olikin uteliaimmat ihan kahlaamassa pohjaa ja sieltä löyty kuulemma paljon kalastus tavaraa sekä parisenkymmentä polkupyörää. Läheisten ravintoloiden tuoleja ja pöytiä makasi pohjassa. Siinä sitten kiepuin koskenrantaa ympäri. Montaa muutakin tämä harvinainen tapahtuma kiinnosti. Melkein jokainen joka ohi kulki, pysähtyi ja nappasi kuvan joko puhelimella tai kameralla. 

Nämä Tampere kuvat on mustavalkoisina. Se on jotenkin niin ajatonta kun vaan voi olla. Väreistä päätellen pystyy sanoo onko kuva otettu nyt vai 20 vuotta sitten. Ajattelin, että pistän kaikki kuvat mustavalkosiksi ja se saa jäädä sitten katsojan päätettäväksi olisiko kuva otettu nyt vai joskus kauan aikaa sitten. Eipä tässä kai sit muutakun kyseiset kuvat esiin.

Jos olisi ihan viimesen päälle miellyttävä kuva tähän olisi tarvinnut hieman käyttää salamaa. Kasvot ja oikea käsi jää vähän varjoon mutta toisaalta ne on näin myös hyvät. Ehkä se lisää mielenkiintoa ja tekee mieli katsoa kuvaa lähemmin kasvoista.


Tehtaanomistajan on helppo olla miten vaan. Kiehtoo tuo epänormaali asento. Kauluspaidasta päätellen ei aina tarvi olla niin virallista. Ehkä tuo krakakin saa olla vähä rennommin.


Tässä kuvassa Sannan vasemmalla puolen on iso ikkuna josta tulee niin sanottu "hiusvalo". Taasen oikeella puolen on toinen iso ikkuna josta tulee tuo kaunis tasainen valo kasvoille. Ainoa joka vähän häiritsee on tuo käsivarren suihkurusketus. Se kun on ruskeampi kuin Sannan kasvot. Eli, ei ole kyse epätasaisesta rusketuksesta.


Mustavalkoisena nämä kuvat toimii myös. Vaikka graffittien värit ei näy, tajuaa  kuitenkin mitä ne on. Valo osuu kasvoihin hienosti jo tuo syvyyttä kuvaan. On tärkeetä, että kasvojen piirteet erottuu.


Tässä on hieman kontrastia laskettu ja varjoja vähä avattu. Osittain hieman puhki palamista mutta kun keskittyy malliin sen unohtaa.


Mielenkiintoinen katse. Jokseenkin viettelevä, ehkä vähän kysyvä. Tausta vähä palo puhki mutta  muuten hyvä ruutu. Noista isoista ikkunoista ei voi olla tykkäämättä. Isosti ja laajasti valoa, toimii.


Tämä kuva jotenkin miellyttää ja siksi en oikein keksi tästä mitää sanottavaa. Ehkä siksi kun tässä on paljo pieni yksityiskohtia kuten käden ja sormien asento, jalkojen asento ja tuo hieman kumara asento.


Niin on tehtaanjohtaja toiveikkaana ja positiivisena tulevaisuutta kohti. Vähän pakkelia ja maalia niin kyllä tämä tästä. Aivan mainio malli tämä Kari. 


Asensin koneelle Photoshopin ja niin vieras kun se minulle onkin niin oli oiva hetki koittaa jotain muutakin kun värisävyjen ja varjojen säätöö. Huomatkaa tuo teksti kuinka se on upotettu tuohon sillan reunaan sen suuntaisesti. Ihan ite osasin. Hetki tämän kuvan oton jälkeen Sanna riisui takin ja pullisteli lihaksia. Myöhästyin...


Siinä on ne isot ikkunat josta valo pääsee laajalti ja tasaisesti sisään. Mitähän Sanna miettii? Taitaa keskittyä pysyyn paikallaan.


Tässä tuo seinän maalaus osuu ensin silmään mutta siinähän se osottaa sormella varsinaista mallia.


Jälkeenpäin jäi harmittaan kun Sannan jalat jäi pois kuvista. Mutta menköön nämä osastoon "ekankerran mokat". Ens kerralla ollaankin sitten opittu. Kuten kuvasta näkyyn niin mallin ylhäällä olisi hyvin tilaa ja tiputtaa vähä kameraa alaspäin ja saada ne jalat näkyyn. Sannalla oli vielä varta vasten semmoset "porno korkkarit" jalassa. Jokseenkin näytti epämukavilta :)


Oikealta isosta ikkunasta tuleva valo on parasta luonnonvaloa. Yksi kurssilainen käytti paria lisäsalamaa täytteenä omissa kuvissaan. Mun mielestä toimii paremmin näin.


Ei paras sommittelu mutta henkilökuvana toimii. Valo piirtyy hienosti kasvoilla ja ryhti on juuri ominainen fitness kilpailijalle. 


Tässä näkyy koko komeus. Tämän kuivemmaksi ei menny. Paljastuis varmaan vieläkin enemmän jos koko mesta olis ihan ilman vettä. Tässä kuvassa tuo piippu on melko suorassa.


Melkein sillan alla.


Tässäkin vähän kolikoita. (Löytäjä saa pitää).


Pätkä hämeensiltaa ja pala teatteria.


Siinä muutama kolikko ja pieni höyhen.


Tässä häiritsee tuo vino piippu. Mutta se on aina ollu ongelmana. Jos haluaa piipun suoraan horisontti menee vinoo ja sitten niinkun tässä, horisontti suorassa piippu on vino. Joku päivä viä joku purkaa ton piipun.


Kyllä, tammerkoski ei ole syvä. Olisiko tässä vastakkain asettelu: rosoinen ja tasainen.


Itselleni tämä mieltyy helposti "postikortti" maisemaksi. Pieni lisä olisi jos noi pari hahmoo vois häipyä tuolta koskenreunalta. 


Tässä ollaan satakunnankadun puolella. Kuivalta näyttää täälläkin. Myös täällä oli useampi polkupyörä. Ihmettelen vaan miksi se pyörä sinne koskee pitää aina heittää.


Olisiko tämä kuva voittanut postimerkki kilpailun jos olisin osallistunut? (Edelleen katkera kun yksikään ottamistani kuvista ei päätynyt edes finaaliin).






1 kommentti:

  1. Hienoja ja upeita kuvia jälleen. Niin tarkasti analysoit ottamiasi kuvia ja etsit niistä virheitä. Minulle kuvat ovat virheettömiä, kauniita ja mielenkiintoisia. Pyrit täydellisyyteen tässäkin "lajissa" kuten aikoinaan urheillessasi. Tykkään kovasti näistä kuvatarinoistasi. Olet jo ihan Pro ♡

    VastaaPoista